Bruiloft – Voorbeeld speech

Bruiloft - Voorbeeld speech

 

Lieve mensen,

Wat fijn dat we met zovelen bij elkaar zijn op deze bijzondere dag. Voor sommigen van u betekende het vroeg uit de veren om hier op tijd te kunnen zijn, maar het is dan ook niet zomaar iets. Want vandaag trouwt onze dochter Lisanne met haar geliefde Frits. En kijk eens hoe ze stralen en hoe prachtig ze eruitzien, een plaatje!

The Speech Factory voorbeeld speech bruiloft

Een bruiloft is een feest, met veel vreugde en blijdschap. De tranen die op een dag als vandaag vloeien, zijn tranen van blijdschap. Maar lieve mensen, ik moet u bekennen dat er bij mij ook een ander traantje bij zit. Een traan van weemoed, van melancholie. En ik hoor het jullie denken: ‘dat krijg je op die leeftijd, ouwe’.

Dat mag allemaal zo zijn, maar het is wat het is. Hoewel Lisanne al een paar jaar het huis uit is, voelt dit toch als het moment waarop zij echt uitvliegt om haar eigen leven te gaan leiden. Niets vreemds aan, zo hoort het te gaan, het ging bij ons net zo. Maar het laat je niet onberoerd en het maakt je bewust van de verschillende fases van het leven.

Lisanne en Frits zijn al jaren een stel en dat zij op enig moment in het huwelijksbootje zouden stappen was zo duidelijk als wat. De enige vraag was nog wanneer? Blij dat aan die onzekerheid nu een einde gekomen is;-)

En hoe vanzelfsprekend ook, ik waardeer het zeer dat Frits eerst naar mij toe is gekomen om mij de hand van onze dochter te vragen. Hij schrok toch wel een beetje, onze Frits, toen ik zei dat ik daar nog even over na wilde denken. Gelukkig heeft Frits hetzelfde gevoel voor humor, dus hij reageerde met te zeggen dat van zijn kant het aanbod slechts 24 uur geldig was;-)

Alle gekheid op een stokje: ik ben blij met Frits, al vanaf de eerste keer dat Lisanne hem aan ons voorstelde. En uiteindelijk wil je maar een ding, dat je dochter gelukkig is. En dat is ze.

We hebben een prachtige dag voor de boeg, een lange dag waarop nog meer mensen het woord zullen voeren. Ik ben niet zo van het speechen, dus ik dacht ‘laat ik het aan het begin doen, dan ben ik ervan af’.

Lieve Lisanne en Frits, ik wens jullie alle geluk van de wereld en ik vind het prachtig dat jullie dat vandaag met ons willen delen. Feliciteren doen we straks als alles beklonken is.

Zoals jullie weten mag ik graag naar Andre Hazes luisteren. Weet niet of ik daar tegenwoordig de oude of de jonge bij moet zeggen, maar goed, de oude Hazes in mijn geval. Van hem heb ik er nog een voor jou Frits en ik vraag je om die goed te onthouden: “wees zuinig op m’n meissie”!