Zakelijke speech

Jubilaris lid vereniging - voorbeeld speech

Beste vrienden en medeleden van onze vereniging,

Als voorzitter is mij de eer ten deel gevallen om een woordje te mogen doen namens ons bestuur.

Deze week is het precies twaalfenhalf jaar geleden dat Marc als aspirant-lid  van onze vereniging zijn opwachting maakte.

Ik kan mij nog goed herinneren hoe hij op dat ogenblik al een onvergetelijke entree maakte doordat hij de hoge drempel van ons verenigingsgebouw over het hoofd had gezien en dus letterlijk met de deur in huis viel.

Nadat de penningmeester en de secretaris Marc weer op de beentjes hadden geholpen deed Marc zijn ronde om een ieder een hand te schudden. Een gewoonte welke zich tot op de dag van vandaag heeft herhaald bij iedere keer dat Marc onze avonden bezocht.

Marc, wat ben jij toch een attente vent.

Ik weet zeker dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat jij in al die tijd meer voor ons bent gaan betekenen dan slechts een naam op de ledenlijst van onze vereniging die keurig op tijd zijn contributie betaalt.

Niets is jou teveel voor de vereniging in het algemeen, maar ook als het gaat om een persoonlijk advies en begeleiding bij privé aangelegenheden blijk jij altijd bereid mee te denken en te adviseren.

Menigeen onder ons zou daar een boek over kunnen schrijven en de anekdotes die wij allemaal kennen vormen nog altijd een gewild onderwerp van gesprek bij de borrel aan het einde van de avond.

Humor is jou ook niet onbekend getuige de vele keren dat wij als senior leden werkelijk tranen met tuiten hebben gelachen om de wijze waarop jij onze junior leden om de tuin hebt geleid. Wie komt er nou op het idee om hen op 1 april op pad te sturen voor een potje ooievaarskuitenvet en een doosje bougievonkjes.

Wij zien nog de beteuterde gezichtjes voor ons nadat zij door de winkeleigenaars onverrichter zaken naar huis waren gestuurd.

Gelukkig konden zij er na de uitleg én onder het genot van een ijsje van oom Marc zelf ook heel hard lachen om deze grap en ik weet zeker dat zij deze grap in hun omgeving ook alweer hebben uitgehaald...